A pszichés zavarok kialakulása


Mi hajlamosít pszichés problémára?-pszichiátriai betegség a családban
-egyoldalú táplálkozás (sok finomított cukor, kevés omega-3 zsírsav)
-kevés sport
-kevés alvás
-munkanélküliség
-kevés kikapcsolódás
-nagyfokú stressz
-negatív sémák
-kevés szociális kapcsolat


Hogyan lehet visszafordítani az egyensúlyzavart?1. A stressz kezelő képességet befolyásoló tényezőkön változtatni

-életmód váltás
-pszichoterápia

2. Súlyosabb tünetek esetén gyógyszeres kezelés amely helyreállítja az agyi neurotranszmitter egyensúlyzavart

Tévutak a terápiában-öngyógyításban:

Az alkohol, illetve drogfogyasztás átmenetileg mérsékelhet, elfedhet egyes tüneteket (pl.: szorongás, kedvtelenség), de hosszútávon komoly szövődmények kialakulásával kell számolni.
Számos pszichiátriai zavar esetén (hangulat, illetve szorongásos zavarok) az önmagában alkalmazott nyugtatószer nem oldja meg a problémát. A szorongásos tüneteket mérsékli, de a kialakult agyi neurotranszmitter zavart nem állítja helyre és hosszútávon alkalmazva ezeket a gyógyszereket nagy a hozzászokási veszély.


Szövődmények:A nem kezelt, illetve nem megfelelően kezelt pszichés zavarok további, súlyosabb pszichés betegségek kialakulását eredményezhetik. Példaként említeném, hogy számos pszichiátriai betegség szövődik idővel depresszióval és ilyen esetben az öngyilkossági veszély nagy mértékben nő.

Testi betegségek is kialakulhatnak szövődményként: szív és érrendszeri betegségek, gyengülhet az immunrendszer aminek következtében fertőzések, rosszindulatú daganatok alakulnak ki. Egy háború utáni vizsgálat kimutatta, hogy a hadi özvegyek körében sokkal gyakoribb a rák előfordulása.

A kialakult pszichés-testi tünetek alapján beszélünk különböző pszichiátriai zavarokról.


A tapasztalatokKilátástalannak tűnő élethelyzetben kerestem meg a doktornőt. Nagyon sokat segített a nehéz időszak átvészelésében, köszönönm.”
L.T.


„Depresszióval küzdök már évek óta. Dolmányos doktornő segítségével sikerült sokat javítani az állapotomon.”
Kati


„A Doktornő figyelembe vette igényeimet, "bogaraimat". Együttműködött velem, partnerként kezelt, a barátságos légkörben könnyebb a gyógyulás.
Péter”


„Sokáig halogattam, hogy orvosi segítséget kérjek. Amikor végre rászántam magam, nehéz volt kiválasztani a megfelelő orvost, de most már látom, jól választottam.”Hivatásom fő célja a testi-lelki jóllét elérése, megőrzése, az életminőség javításaCopyrights © 2016 Terrasoft Alfa Kft. | Template by W3layouts
language="JavaScript" src="naplo.php?tipus=zavar__">